utorok 26. júla 2011

Bravcove kare na stave s hraskovou ryzou

Tento recept nemam nafoteny, pretoze som ho vobec neplanovala pridat na blog. Bolo to vsak vyborne (mimochodom casto robievam masko na stave v roznych konecnych upravach), ze by bolo skoda nechat si to iba pre seba:). Hadam niekoho inspiruje a ked uz nic ine, tak aspon moje vrabciatko  bude mat postup ako si pripravit chutne masko:).

Ingredincie:


vykostene kare
1 velka cibula
4-5 PL oleja
3-4 struciky cesnaku
1 KL mletej cervenej papriky
1 KL kari korenia
sol, ml. cierne korenie - podla chuti
cca 1/2 KL kminu

Priloha :
ryza
olej
1 mensia cibula
sol
za hrst mrazeneho hrasku

Postup: maso umyjeme, osusime. Naklepeme, po obvode narezeme asi 1/2 cm zarezy, aby sa pri opeceni maso nestacalo, ale ostali pekne rovne  rezne. Maso osolime,okorenime. Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame maso a nechame zatiahnut z oboch stran. Pridame mletu cervenu papriku, kmin, kari korenie a ocisteny cesnak, prerezany na polovicu ( kazdy strucik). Stiahneme ohen na minimum, prikryjeme pokrievkou a podusime asi 30 minut. Maso pusti vlastnu stavu . Potom maso skontrolujeme a mozeme podliat vodou. Nechame podusit este dalsich cca 20 minut. Dusime pod pokrievkou. Dochutime stavu a odstavime z ohna.
Moju pripravu ryze si mozete pozriet tu. Hrasok dame do vriacej mierne osolenej vody . Iba preslo varom. Scedime, mierne ochladime a zmiesame s urobenou ryzou. A mame hotovo!
Prajem dobru chut!

5 komentárov:

  1. Adrika, my doma hovorievame, ze v jednoduchosti je krasa skryta..a tento recept to potvrdzuje..niektoru nedelu pripravime, vyzera to velmi chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka suhlasim s tebou a ja este dodavam, ze v tomto pripade aj skvela chut:) . Dakujem za tvoj komentarik

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ale mňam, takéto mám rada... ale teraz nemôžem, ale deti to tiež milujú...tak aspon pre nich , dobrý tip na nedeľu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Idem dnes na to.Lebo už fakt neviem čo vartiť.A doma si rozkázali ryžu.Krásne to vyzerá a verím,že aj mne sa to podarí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem za super recept :) aspoň som potešil mamu ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)