nedeľa 13. novembra 2011

Brownies-cheesecake kavovy alebo cosi na ten sposob





Pre milovnikov kavovej chuti je ako stvoreny tento skvely mucnik. Podlozku na tejto torte  tvori brownies . Druha vrstva je kavovy cheesecake . Tretiu vrstvu tvori mix creme fraiche so slahackou. Ako pri vsetkych mucnikoch tohoto typu je uplne samozrejme, ze najviac chuti skvele vychladeny. Moj drahy, ked ho zbadal, tak iba ohrnul nos, ze zase tolko vela plnky a malo cesta:). No ked ho ochutnal, tak som dostala velku pochvalu, ze je to vyborne!!!! On si totiz myslel, ze ten stred je  kremova plnka:). No co uz, zdanie niekedy klame. A je to nielen pri kolacikoch. Taky je uz zivot...

Ingrediencie:


Brownies:
120 g horkej cokolady
120 g masla
100 g praskoveho cukru
2 vajcia
70 g polohrubej muky
na hrot noza prasok do peciva


Kavovy cheesecake:
2 x 200 g  soft cheese  ( alebo Quark 250 g , alebo mozno pouzit smotanovy tvaroh - jemny)
100 g praskoveho cukru
1 PL instantnej kavy
2 PL vody
2 vajcia
2 PL kyslej smotany

Smotanova poleva:
1 creme fraiche 300 ml ( mozno nahradit kyslou pochutkovou smotanou)
150 ml mlieka
1 praskova slahacka ( mozno pouzit aj cerstvu slahackovu smotanu)
3 PL praskoveho cukru

rozpis je na tortovu formu o priemere 20 cm

Postup: 


cokoladu nalameme na mensie kusky, pridame k nej maslo a nad parou za staleho miesania rozpustime. Pouzijeme vacsiu misku. Pridame cukor a opat dobre premiesame, kym sa nam hmota nespoji. Ked je hmota spojena po jednom zaslahame vajcia. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a uz iba rucne zamiesame. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pecenie. Odlozime bokom a ideme robit cesto na cheesecake. Tvaroh ( v mojom pripade Soft cheese z Tesca) vymiesame s praskovym cukrom. Pridame instantnu kavu, ktoru sme rozpustili s 2 PL vody. Vyslahame. Po jednom zaslahame vajcia a nakoniec kyslu smotanu. Vymiesame dohladka. Nalejeme na cokoladovu vrstvu a dame piect na 170 stupnov   asi 40- 45 minut. Ruru vypneme a nechame kolacik v rure s pootvorenymi dvierkami. Ked je uz vlazny, tak ho vyberieme a nechame ho uplne vychladnut.





soft cheeese, kava, cukor vymiesame dohladka

po jednom zaslahame vajcia

pridame smotanu

na spodku je cokoladova vrstva, na nu lejeme  kavovu vrstvu

uz upeceny
Ked je kolacik uplne vychladeny,vyberieme ho z tortovej formy. Opatrne odstranime papier na pecenie. Tortovu obruc umyjeme a tortu vratime spat do tortovej formy. Vyslahame praskovu slahacku. Kyslu smotanu vymiesame s praskovym cukrom a opatrne vmiesame vyslahanu slahacku. Natrieme na kolacik a odlozime do chladnicky zachladit minimalne na 3 hodiny. Ja som tento proces skratila a "strcila" som ho do mraznicky na hodinu. Bol taky akurat. Len na neho nezabudnite, aby ste potom z neho nemali nakoniec kavovu zmrzlinu:)







Dobru chut !

27 komentárov:

  1. wau..tak na toto ani nemam slov,Adrika..to musi byt byt ciste nebicko:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. odpadavam a slintam zaroven!!! toto muselo byt neskutocne dobreeeee!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrianka, tak toto je iná pecka!! Slintám a mám obrovskú chuť na niečo kávové a sladké ;) To musela byť iná mňamka!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekne mi teci sliny teraz vecer..... vypada to krasne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mnaam, aj ja sa zaradujem medzi slintacov, kavove, to je moje, super recept!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádhera a zase nádhera !!!!!!!!!!!!!!!
    Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow! That looks scrumptious, Adriana, as everything you do!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adi pomooooooooooooooooooooooooooc vyzerá to neskutočne nebezpečne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Adiiii, toto je totálne nefééér, jak by som si dala hned , mňam.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. adka to je uuzasne! to musi byt neuveritelna dobrota! super recept adka, vlastne ako vzdy u teba na blogu;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Takéto trápenie, Aďka...nestíham pregĺgať a tiež závidím :-) Je ako z rozprávky, mňam.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To je tak úžasný! Cokoliv co zavání kávou miluju a tohle je pro mě mučení :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. mnam, hned by som si dala aj v tuto neskoru nocnu hodinu!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Paráda! Úplná pastva pro oči a co teprve pro jazýček :D Mimochodem já bych se po něm vrhla i kdyby to byla jenom náplň, protože na krémy ujíždím už odmalička (jako taťka :D). A moc se mi líbí ten odpočítávač do Vánoc - jen 37 dní, to je úžasný :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Andrejka, bože ... toto vyzerá neskutočke a tá chuť ... musím vyskpúšať..máš ju úžasnú !

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Adrika, bože aj meno som Ti zmenila :-))) tak si ma omámila touto mňamkou!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Mňami-mňam :) Aďka, Tvoje mlsnotky sú úžasné. Bonbóniky som skúšala a perfiš:) Myslíš si, že Soft cheese môžem použiť aj light?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bejulik, myslim, ze to bude OK. Light som konkretne na toto neskusala, ale podla skusenosti by to malo byt dobre ( menej kaloricke:))

      Odstrániť
    2. Ďakujem pekne za info, určite vyskúšam:)

      Odstrániť
  18. Dakujem velmi pekne za tento recept!!!

    Bea

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Moc, moc, moc děkuji za tento a nejen za tento recept, ale za všechny recepty a vůbec za, tak krásné stránky.Jsem šťastná, že jsem na ně narazila.Mějte se krásně.

    B.S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. B.S. dakujem za vasu navstevu a verim, ze mi zachovate svoju priazen aj v buducnosti. Ste srdecne vitana na mojom blogu a verim, ze tu najdete vela inspiracie. Vsetko dobre zelam . Ada

      Odstrániť
  20. Tak toto je fakt bomba!!! Úplne fantastická chuť a pritom jednoduchý na prípravu. Tlieskam Adrianka..:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  21. kolľko kyslej smotany (creme fraiche) tam ide?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Julia 1 kelimok creme fraiche, v Anglicku je 300 ml balenie alebo 1 kysla pochutkova smotana, na SVK je to tusim 250 ml.:)

      Odstrániť
  22. kolko kyslej smotany (creme fraiche) tam ide?

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)