nedeľa 10. februára 2013

Eskimo rezy



Je to recept starsieho data a myslim, ze ho velmi predstavovat netreba. Okrem bryndze som si zo Slovenska  doniesla aj kokosovy puding a bolo o dezerte na vikend rozhodnute. Pre tych, ktori tento zakusok nepoznaju, tak skutocne pripomina chut nanuku Eskimo. Zakusok je vyborny, ak je dobre schladeny z chladnicky. Piekla som ho uz viackrat a oproti povodnemu receptu som si urobila niekolko drobnejsich zmien. Takze sa pozrime ako nato.....

Ingrediencie:
4 vajcia
1 hrncek krystaloveho cukru
1 vanilkovy cukor
1 hrncek mlieka
1/2 hrnceka oleja
2 hrnceky polohrubej muky
2 KL prasku do peciva
3 PL kakaa
Plnka:
500 ml mlieka
2 ks kokosoveho pudingu
150 g masla
1 kysla pochutkova smotana  ( u mna creme fraiche)
150 g praskoveho cukru ( cukor si regulujte podla svojej chuti)

Postup:
Vajcia naslahame s cukrami dopenista. Pridame mlieko, preslahame, olej, preslahame. Nakoniec primiesame preosiatu muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Vylejeme na plech vystlaty papierom na pecenie a pecieme pri teplote 180 stupnov C asi 25-30 minut. Skuska spajlou.

Pripravime si plnku. V mlieku rozslahame pudingovy prasok a za staleho miesania uvarime husty puding. Uvareny puding prikryjeme foliou, tak aby sa dotykala pudingu a odlozime bokom, aby vychladol. Nemusime tak miesat puding a neutvori sa na nom korka. Maslo naslahame s praskovym cukrom. Vychladnuty puding prelozime do misky a preslahame ho. Potom po castiach vslahame smotanu. Tuto smotanovo-pudingovu masu po castiach zaslahame do vymiesaneho masla. Takto sa maslo nezrazi a krem hladky. Krem natrieme na vychladnutu piskotu, z ktorej sme stiahli papier a vratili spat do plechu. Vrch mozeme pokvapkat cokoladou, alebo len posypat cokoladou, prip. kakaom.





Zakusok drzime v chladnicke. Krajame nahriatym nozom na kocky. Dobru chut!

6 komentárov:

  1. Tak jde vidět, že znám spíš věci jako cheesecaky, ale tohle jsem teda neznala. Ani Míša řezy. :D Ale nevadí, musí to chutnat dobře. :)) A vypadá to moc hezky, vyhrála sis s tím a vypadá to skvěle ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moc krásné řezy :-) nanuk eskymo mám ráda, takže tohle by mi chutnalo spolehlivě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento recept poznám , občas aj upečiem . Môžem potvrdiť že koláčik je veľmi chutný. Aďka krásne nafotené , ako vždy :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tento kolacik je super, nas oblubeny, musim niekedy upiect...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež koláčik poznám a sem-tam robievam, je chutný.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásny zákusok a aj výborný, už som ho jedla, mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)