nedeľa 16. novembra 2014

Dulce de Leche tartaletky



Urobila som tieto karamelovo-cokoladove tartaletky. Velmi ma lakalo vyskusat ich. Je to opat jeden z receptov od ktorych som ocakavala viac. Mozno niekto si povie, tak naco ho tu pridavam. No preto, lebo recept je dobry, tartaletky sa vydarili. Ja mam rada sladke zakusky, dezerty a stale tvrdim, ze zakuskok ma byt sladky, ale toto je na mna az prilis. Takze tento recept je pre tych, ktori miluju karamelovu a extremne sladku chut. 

pondelok 10. novembra 2014

Kuskus s tuniakom



 Vyborny salat. Jednoduchy na pripravu a dostatocne syty, aby ste ho podavali ako lahky obed alebo veceru. Kuskus, tuniak doplneny zeleninou podla chuti. Priznam sa , ze nie to az tak velmi davno, ked som si kuskus zamilovala. Par  rockov dozadu som ani nevedela , ze nieco take existuje. Kuskus   ( cous-cous) je druh cestoviny. Vyraba sa z tvrdenej psenice. Najprv sa spracuva ako krupica a potom sa formuje do drobnych guliciek. Kuskus je jednou zo zakladnych potravin  severoafrickej  kuchyne. Je vyborny v kombinacii so zeleninou a ja som pridala k tomu aj tuniaka vo vlastnej stave.

streda 5. novembra 2014

Batátový cheesecake



Tento recept by som chcela specialne venovat svojej mladsej dcerke a jej priatelovi. Nedavno sme boli doma par dni na dovolenke. Po niekolkych rokoch travenych mimo domova sme si vysli na prechadzku do mesta. Len tak. Obdivovat, kochat sa pohladom na prekrasne historicke centrum nasho mesta, nasavat jeho atmosferu. Sledovali sme vsetky zmeny, ktore sa za tych par rokov v centre mesta udiali. Prechadzku v meste sme si naplno  uzivali a k tomu vydatne prospelo aj prekrasne jesenne pocasie. Sadli sme si vonku  v kaviarnicke Cafe San Domenico a objednali okrem ineho aj cheesecke zo sladkych zemiakov. Samozrejme, ze nam recept neprezradili, ale  ja som slubila detom, ze ked sa vratim spat, tak sa pokusim upiect aj ja takyto fajnovy kolacik zo sladkych zemiakov. Myslim, ze sa mi to podarilo celkom  dobre. Kombinacia skorice a mandlovej aromy dodava tomuto cheesecaku vybornu chut. 

nedeľa 2. novembra 2014

Muffiny ako sovy




Pacia sa vam? Mne velmi. Poteste svoje ratolesti tymito milymi sovickami. Urcite sa radi zapoja do vyroby tychto  muffiniek. Sladka, mila, mala drobnost, ktora vycari usmev na tvari niele tym najmensim. Vela k tomu netreba. 

Ingrediencie:
12 muffiniek ( vase oblubene)
oreo keksy ( alebo ine plnene bielym kremom)
m&m's cukriky  ( na oci a nos)
100 g cokolady na varenie + 2 PL mlieka ( prip. 2 KL masla)



Upecte si muffiny podla svojho oblubeneho receptu. Ja som piekla tieto skvele muffiny. Muffiny nechame vychladnut. Zrezeme vrch, zarovname ich. Cokoladu nad parou rozpustime a nechame mierne ochladit. Oreo keksy rozdelime ( staci potocenim v protismere hodinovych ruciciek) tak, aby na jednej casti ostal biely krem, to je podklad pod oci. Prilepime jemnym pritisnutim hnedy cukrik. Cast bez kremu opatrne rozrezeme na polovicu. Muffiny potrieme cokoladou. Do este nestuhnutej cokolady prilozime oci,nos, obocie a nechame stuhnut. 
                    Prijemnu zbavu pri tvorbe tychto milych malych soviciek :).