pondelok 26. októbra 2015

Čoko-koko kocky





Osobne nepoznam ziadnu osobu, ktora by nemala rada  kombinaciu cokolady a kokosu. Tieto kocky skutocne su plne chuti cokolady a kokosu. Zakusok je nenarocny na pripravu a je hotovy ra-dva. K nedelnajsej poobednej kavicke ako stvoreny. Aj ked ide do tohoto zakusku hodne cukru, vobec nie je presladeny a dobre schladeny z chladnicky chuti vynikajuco. Tak, pozrime sa ako nato:)

Ingrediencie:
rozpis je na mensi plech 23x33 cm

kokosova vrstva:

6 bielkov
6 PL krystaloveho cukru
200 g struhaneho kokosu
2 PL hrubej muky
stipka soli


cokoladova vrstva:

700 ml mlieka
6 ztkov
2 cokoladove pudingy v prasku
150 g horkej cokolady
8 PL krystaloveho cukru
250 g masla

okrem toho:
150 ml studeneho mlieka na poliatie upecenej kokosovej vrstvy

500 ml slahackovej smotany
trochu kakaa na posyp

Postup:

Bielka naslahame so stipkou soli. Postupne zaslahavame do nich cukor a slahame, kym sa cukor nerozpusti. Pridame  kokos zmiesany s mukou a rucne kruzivymi pohybmi vmiesame do bielkov. Cesto vylejeme na dobre vymasteny a mukou vysypany plech.

Upecieme pre teplote 190 stupnov 10 minut. vyberieme z rury a hned horuce rovnomerne polejeme studenym mkiekom. Najlepsie to ide s polievkovou lyzicou. Nechame vychladit v plechu, v ktorom sme kokosovu vrstvu  piekli.

V mlieku rozslahame zltka, cukor, praskovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding. Do horuceho pudingu pridame na kocky nalamanu cokoladu  aj maslo a dobre vymiesame, kym sa vsetko spoji na jednu kompaktnu hmotu. Nechame ochladit a natrieme na kokosovy zaklad. Pocas chladnia obcas premiesame maslovy puding.

Slahackovu  smotnu vyslahame a nazdobime vrch zakusku. Jemne poprasime kakaom.

Poznamka: aj ked je rozpis iba na maly plech, ak neskonzumujete cely zakusok v jeden den, doporucujem vyslahat iba jednu slahackovu smotanu  a ozdobit iba polovicu zakusku. Druhu polovicu mozete nazdobit na dalsi den. Mne osobne viacej chuti cerstva slahacka :). Kakao na zakusku tiez krajsie ukaze cesrtvo poprasene. :)





15 komentárov:

  1. Máš ich krásne vyzdobené,robievam sú vynikajúce 🌟

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Vierka...presne tento? podobny recept mam aj ja , ale tam ide iny krem a na vrch davam cokoladov polevu :)

      Odstrániť
  2. Andrejka, tak tento veru skusim ku nedelnej kave, ďakujem za inšpiraciu. Ja robievam kokosový krémeš, niečo podobné ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá veľmi lákavo , musí sa poliať mliekom ? nie je potom moc mokrý ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mozete to polievanie vynechat, ale potom treba ratat so suchsim korpusom. Doporucujem vyskusat polovicu poliat a druhu nepoliat a potom zvazite, co je vam viac vyhovujuce

      Odstrániť
  4. koláčik je úžasný a opäť mal dezert od teba veľký uspech, dokonca aj ja som ho doslova zhltla a to kokos vo všetkých podobách nemám vôbec rada:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyzerá úúúžasne, urobím ako tortu. Teším sa a to. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá úúúžasne, urobím ho ako tortu. Teším sa na to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vyborny zákusok DAKUJEM za receptík.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)